Milion chvilek pro demokracii – aktuálně

Přetiskujeme E-mail od iniciativy Milion chvilek pro demokracii.

Milí milionoví přátelé,
V pondělí se událo něco přelomového. Na opakovaný protest dorazilo dvakrát více lidí než před týdnem. To je nesmírně silný signál. To se stalo snad poprvé od roku 1989. Staromák praskal ve švech. Pokud jej zaplníme v pondělí 13/5 potřetí, tak svoláme Václavák.

Požadujeme demisi Marie Benešové a záruky, že vláda neodvolá nejvyššího státního zástupce.
Vyzvali jsme vládu i opoziční strany, aby podnikly patřičné kroky pro posílení nezávislosti justice. Pokud naše požadavky nebudou splněny, jsme odhodláni protestovat dál. V pondělí 13/5 proběhne další vlna protestů po celé zemi (registrovat svou obec můžete ZDE), v úterý 21/5 zveme všechny do Prahy na Václavák.

Všechno nyní závisí na tom, kolik lidí si uvědomí vážnost situace. My sami nezmůžeme nic. Pokud nás v tom však nenecháte a přijdete v pondělí opět s třemi dalšími lidmi, můžeme svého společného cíle dosáhnout. Osud dalších demonstrací je zcela ve Vašich rukou. Osud dalších demonstrací leží v rukou každého z Vás!

POMOZTE NÁM!
1) Přijďte 13/5 ve své obci a vezměte s sebou tři další lidi. Seznam a mapu obcí, kde se protesty uskuteční, Vám pošleme o víkendu.
2) Podpořte další protesty finančně.
3) Sdílejte FB událost a pozvěte na ni přátele. Přepošlete tento mail přátelům.
Děkujeme Vám. Děkujeme Vám, že nejste lhostejní. Na každém jednotlivci, který převezme odpovědnost za stav naší země, záleží. A my doufáme, že takových lidí se za týden sejde na náměstích po celé zemi ještě víc než dosud.

Mikuláš Minář
Milion chvilek pro demokracii

P. S. Záznam z tohoto pondělí najdete ZDE.

Chcete se nás na něco zeptat? Stačí odpovědět na tento e-mail. Chcete nás podpořit finančně? Přispějte přes zabezpečenou platební bránu. Nepřejete si takové e-maily dostávat? Odhlaste se z databáze odběratelů kliknutím zde. Tento e-mail odeslal spolek Milion Chvilek, z. s. se sídlem Dvouletky 2627/15, Praha 10 – Strašnice, IČ: 06760538, zapsaný v Obchodním rejstříku vedeným Městským soudem v Praze, oddíl L, vložka 69778.  
3/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*